Nevoia de scris…   Leave a comment

În mai multe interviuri, Cioran a vorbit de valoarea terapeutică a scrisului. Într-adevăr, dacă aşterni pe o foaie de hârtie considerentele – raţionale sau nu! – care te-au determinat să deteşti pe cineva, persoana devine un tip şi….cine ştie….poate şi resentimentele se mai diluează.
Constat că din ce în ce mai multă lume are nevoie de aşa ceva şi sunt oarecum uluit de rezervorul de agresivitate pe care-l au unii dintre cei care mă înconjoară…
Acum trei zile, un individ cu care am avut o simplă contradicţie pe un mail profesional la serviciu şi care este foarte încântat de funcţia de şef pe care o are (nu al meu), a urlat la telefon la mine şi…i-am închis telefonul. De ce? Pur şi simplu mesajul său nu trecea de decibelii excesivi utilizaţi. Drept urmare, persoana a găsit de cuviinţă să dea uşa de perete ca să-mi spună că lui nu i se închide telefonul (chiar aşa?) şi să continue să urle….Totul finalizat cu încă o uşă trântită. E adevărat, şi-a cerut scuze tot pe mailul profesional puţin mai târziu…
Astăzi am jucat nişte partide pe un site de şah online. Am reuşit să câştig şi la un tip foarte bine cotat, o partidă frumoasă, disputată, al cărei câştigător a fost mult timp pus sub semnul îndoielii. Persoana a ţinut să sugereze că aş fi folosit nu ştiu ce soft ca să câştig partida. ..
Astfel de indivizi frustraţi, obişnuiţi ca lumea să se învârte în sensul propriilor gânduri, au în mod clar nevoie de scris cu valoare terapeutică. Sau cel puţin de un joc de genul Counterstrike, în care să împuşte oameni măcar în imaginaţia cyber (abia acum înţelegi cu adevărat necesitatea cathartică a artei!). Oameni care cred simplu că harta universului a fost concepută pentru sufleţelele lor (diminutivul nu este gratuit), care nu pot să accepte că mai există şi ceva diferit de ei. Te şi gândeşti ce ar fi reuşit să facă dacă-şi dirijau agresivitatea în altă parte…Bunăoară, scriind chiar un jurnal al propriei agresivităţi (tot Cioran spunea că dacă aşterni de 100 de ori pe hârtie că-l crezi pe X un tâmpit, vei ajunge să-l deteşti mai puţin). Şi, cine ştie, poate din acele pagini ar ieşi ceva…Aşa….ies uşi trântite la propriu şi la figurat…..

Anunțuri

Posted 19 Mai 2013 by cosulcufragi in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: