„Bombele” din şcoli – nimic nou…   Leave a comment

Nimic nou în frenezia anchetelor din aceste zile. Parc-ar fi un gest simbolic al înmormântării învăţământului românesc, care a fost dus de oamenii noştri politici acolo unde s-a dorit: la colapsul total. Urmează să fie anchetaţi şi puştii de grădiniţă, precum şi – de ce nu – fostele generaţii de absolvenţi ai liceului şi ai facultăţilor.
Bineînţeles, situaţia este cum nu se poate mai convenabilă pentru cei care conduc diferitele instituţii ale acestei ţări. Esenţiale sunt culpabilizarea în bloc, umilirea unei mase cât mai largi de oameni de către atotputernicele noastre instituţii, probabil şi ca un fel de test: să se vadă cât rabdă oamenii acestei ţări – percheziţii la piele (încălcându-se până şi principiul elementar conform căruia acestea se fac de o persoană de acelaşi sex cu cel percheziţionat!), elevi reţinuţi ore întregi fără vreun mandat în timpul unuia din cele mai importante examene din viaţa lor – ce mai urmează? Oricum, gradul de cultură generală al multora dintre ei îl depăşeşte pe cel al oamenilor noştri politici, care ajung prin fruntea instituţiilor şi-şi „completează” studiile, chiar până la doctorat – că deh, e ordin de la partid….
Aştept momentul în care maşinile DNA se vor prezenta la vilele şi apartamentele polticienilor şi militarilor de rang înalt care şi-au obţinut doctoratele cu viteza fulgerului. Evident, urmând ca aceştia să fie ridicaţi şi duşi la audieri. Iar o listă din care DNA s-ar putea inspira există deja – http://www.cotidianul.ro/doctori-in-stiinte-care-se-exprima-mai-greu-187555/. Lista poate fi, evident, lărgită. Respectivii ar putea fi duşi la o audiere „specializată” şi…ascultaţi din bibliografia de doctorat pe care pretind că au consultat-o, bunăoară.
Nu că toţi cei de pe acea listă ar fi încălcat vreo lege. Dar ar fi un bun punct de pornire. Dacă într-adevăr şi-au scris singuri tezele, bravo lor….Nu văd de ce i-ar deranja să-şi expună ştiinţa încă o dată. Şi nici nu ar fi aşa de mare deranj – nu cred că este cazul ca stimabilii respectivi să fie…dezbrăcaţi şi căutaţi prin chiloţi şi sutiene, aşa cum se pare că s-a făcut cu unii elevi. În cazul mai-marilor acestei ţări, banii circulă altfel (sau aşa îmi place să cred, pe undeva – deşi mulţi nu par a fi depăşit nivelul lui Cocoşilă al lui Marin Preda)…
Până una-alta, asistăm la încercarea de a culpabiliza în masă…Şi culmea, într-o ţară al cărei preşedinte îşi etalează lipsa de cultură şi dispreţul faţă de şcoală, asta după ce fiica lui a ajuns legendară prin greşelile de limbă română, iar favorita sa politică nu se sfieşte să…se autodenunţe, afirmând că este un lucru normal ca altcineva să-ţi scrie referatele de la doctorat. Încărcarea oamenilor în autobuze, percheziţiile la piele aduc aminte de triste vremuri şi anunţă vremuri încă şi mai triste: probabil nu mai este mult până când vor fi ridicaţi oamenii în ceas de noapte din propriile case.

Anunțuri

Posted 9 Iulie 2013 by cosulcufragi in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: