Lumea lor şi lumea noastră….   Leave a comment

Am văzut săptămâna aceasta două afişe electorale care mi-au demonstrat că, efectiv, politicienii noştri trăiesc în altă lume.

Primul dintre acestea este cel al PMP. Toţi candidaţii sunt în blugi şi cămăşi albe – probabil, pentru a da o tentă „populară” partidului, albul sugerând – cine ştie – puritatea în mintea primitivă a unora (păcat de Baconschi, care este totuşi un intelectual de marcă, dar probabil nu a văzut afişul…). În fruntea lor se află Elena Udrea care, culmea, nu ar fi candidat PMP…Cu pletele sexy bătând în vânt, cea mai fatală blondă de pe meleagurile mioritice pare a fi plecat la prins fluturi şi naivi….

Alt afiş este cel al lui Ponta, care surâde imens pe nişte afişe cât un bloc. La fel, nici premierul nu este candidat la europarlamentare. După felul în care zâmbeşte, zici că se află în fruntea celei mai fericite ţări de pe pământ.

Şi mai frumos este că toate aceste fotografii sunt…prelucrate cu grijă, prin photoshop (puteţi vedea adevăratul chip al iubiţilor noştri conducători pe http://www.stiripesurse.ro/chip-de-europarlamentar-pe-afis-electoral-intre-photoshop-si-realitate/). Dar asta deja nu este o noutate, deoarece întreaga ţară este prelucrată prin photoshop de ani de zile.

Ce ilustrare mai clară a faptului că există o cezură imensă între ţara noastră şi lumea politicienilor? Aceşti oameni care nu ştiu nimic despre ţara pe care o păstoresc şi cărora, în majoritatea cazurilor, le este de altfel interzis să ştie. Deoarece toată realitatea ajunge cosmetizată la ei, prin pixul şi gândirea strâmbă a tot felul de consilieri şi cabinete, care amputează rapoarte şi realităţi pe considerente de genul „domnul ministru are alte treburi”, „..alte griji” etc. Toată această lume de paraziţi care-i înconjoară nu are alt scop decât să-i izoleze în coconul lor de neştiinţă şi seninătate, conferindu-le totodată iluzia că ar controla o realitate de care. în realitate, nici măcar nu au habar. De aceea saltă ei şi zâmbesc atât de senini, ridurile şi burţile le dispar ca prin minune, realitatea crâncenă este înlocuită cu surâsuri seducătoare. Ceea ce pentru unii este literatură a absurdului este trăit de politicienii noştri într-un minunat basm, în care ei se complac cu o indiferenţă pe care nu aş putea-o caracteriza decât drept criminală….

 

 

Reclame

Posted 11 mai 2014 by cosulcufragi in Uncategorized

Tagged with

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: