În căutarea agentului acoperit pierdut…   Leave a comment

L-am auzit (că de ascultat, nu-l ascult niciodată) pe iubitul nostru Preşedinte. Are desigur dreptate. Musteşte ţara asta de agenţi acoperiţi. Mai toţi politicienii noştri sunt agenţi acoperiţi şi de aceea nici nu-şi divulgă imensa inteligenţă şi cultură. Se mai lasă câte unul descoperit cu câte o teză de doctorat copiată, ori mai dă câte una la o parte pledul gândirii….

Dar nu e numai atât. Eu mă întâlnesc zilnic în drum spre serviciu cu tot felul de pensionari suspecţi. Îi văd cum îşi târăsc picioarele spre piaţă, să-şi mai ia o pâine. Unora li se citeşte în ochi resemnarea, altora un fel de mirare că mai supravieţuiesc. Cum poţi să fii aşa în minunata noastră ţară? Refuz să mă gândesc la asemenea epave, mai ales că nefericirea metafizică a Elenei Udrea, paloarea încrâncenată a Monicăi Macovei şi spiritul inchizitorial al lui Mihai-Răzvan Ungureanu mă împiedică să mă gândesc….sau să gândesc, nici nu ştiu. Mai mult ca sigur că toţi sunt agenţi acoperiţi….

Mai avem şi o literatură, nişte oameni de cultură înzestraţi….Desigur că toţi sunt agenţi acoperiţi. Ce om trebuie să fii ca să citeşti Kant sau să-l citezi pe Hegel? Mai mult ca sigur un vândut. Şi, desigur, un agent de propagandă şi de influenţă.

La urma-urmei, ce glorie o fi să fii agent acoperit? Dacă tot suntem cu toţii agenţi….hai măcar să ne descoperim între noi….

Anunțuri

Posted 11 Septembrie 2014 by cosulcufragi in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: