Înălbitori (ne)corozivi…   Leave a comment

Am trăit s-o vedem şi pe asta. Guvernul modifică Legea educaţiei, astfel încât strălucitul cărturar din fruntea sa să poată renunţa liniştit la doctorat. Nimic neobişnuit în asta. La urma-urmei, legile sunt făcute pentru proşti, deoarece guvernanţii şi opoziţia sunt oricând gata să modifice orice lege, orice fel de reglementări pentru a-şi asigura traiul îmbelşugat.

Ponta modifică Legea educaţiei, în Franţa un parlamentar este sancţionat de preşedintele de şedinţă pentru că…a respectat regulile gramaticii limbii franceze, Putin redesenează geografia Europei. O lume nebună? Sau lumea pe care o merităm?

Şi în condiţiile astea să ne mai mirăm că Brăila nu poate fi deszăpezită întrucât unicul baron local care pusese mâna pe contractele de deszăpezire este cercetat penal, oamenii mor în ambulanţe şi nu există mijloace de a ajunge la victimele unui accident.

Imaginaţia lui Ponta este, ce-i drept, fascinantă. La fel de bine putea anula cu totul textele de unde copiase spre a putea spune ulterior că nu există plagiat, deoarece….nu avea ce plagia. Ar trebui totuşi să le atragem atenţia guvernanţilor că şi alte ordonanţe de urgenţă aşteaptă la rând. Bunăoară, orice infractor care-şi recunoaşte fapta să scape nedepepsit, eventual şi cu folosul pe care l-a căpătat. Sau generalii şi coloneii care au organizat sau facilitat prin incompetenţă măcelul din 1989 să fie avansaţi dacă-şi recunosc faptele. Nu mai vorbim de autorii nenumăratelor „tunuri” din ţara noastră: ar putea fi şi ei răsplătiţi dacă recunosc ceea ce au făcut.

La rând putem apoi redefini legile ştiinţelor naturii: la urma-urmei, nenorociţii de Newton, Einstein, Arhimede nu au fost politicieni. Îl plângeam cândva în sinea-mi pe omul fără imaginaţie. Acum îmi dau seama ce înseamnă să ai imaginaţie prea multă…

Reclame

Posted 2 ianuarie 2015 by cosulcufragi in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: