Sinceritate…prostie….şi mai ce…?   Leave a comment

Este pe undeva uluitor, dar grafomania lui Klaus Iohannis ameninţă să se transforme într-un eveniment. Am primit până şi pe facebook o notificare privitoare la lansarea cărţii lui Iohannis. Când nu-şi risipeşte energia puţină în vorbe fără rost, mult iubitul nostru preşedinte scrie cărţi. Nu are timp de guvernare. Nu mai vorbesc de viteza ameţitoare cu care scrie, nu degeaba domnul Cristian Tudor Popescu l-a poreclit „scriitorul turbo”.Nu ştiu în ce limbă, deoarece româna lui este la nivel elementar. Dar, iată, în câteva luni a dat gata o carte de 300 de pagini. Care se va vinde, evident, deoarece publicul mai puţin cultivat cumpără numele, nu cartea…Nu mai vorbesc de faptul că unii speculează că nu Iohannis şi-ar fi scris cartea (vezi http://sutu.ro/muzeul-figurilor-de-cerneala/cine-scris-cartea-iohannis/, care ne dă şi prenumele scriitoarei…Iulia….).

Uluitor este însă cum îşi justifică preşedintele controversata replică „Ghinion!”, privitoare la profesorii (mulţi dintre ei, cu mult mai merituoşi decât Domnia Sa) care trăiesc de azi pe mâine, darmite să-şi permită să cumpere şase case, precum profesorul Iohannis:

Am trecut peste acel moment, însă admit că a fost doar vina mea, întrucât am lăsat garda jos. M‑am dus la o emisiune unde am considerat că există un mediu prietenos, dar m‑am trezit faţă în faţă cu un moderator foarte agresiv. Şi, în loc să‑mi păstrez calmul, cum procedez in mod normal, am reacţionat la atacul moderatorului, lucru pe care apoi nu l‑am mai făcut.

Două lucruri îmi atrag atenţia. În primul rând, preşedintele se duce la emisiunile unde există medii prietenoase – a se citi „obediente”, „supuse”. Nici nu este de mirare, deoarece aerul robotic şi mecanic al lui Iohannis reflectă cel mai probabil o gândire robotizată, rigidă, obosită chiar. Exact omul de care nu avem nevoie în fruntea ţării (nu că Ponta ar fi mai breaz….).

Însă afirmaţia însăşi este uluitoare, dar şi îngrijorătoare. Din moment ce „a lăsat garda jos”, se înţelege că Iohannis a fost, fără să vrea, din neatenţie probabil, SINCER. A făcut ceea ce un om politic nu are voie să facă – a spus ce gândeşte. Oamenii care-şi drămuiesc salariul de la o lună la alta ca să-şi mai cumpere o carte (să sperăm că nu cartea lui Iohannis) au…ghinion… Oamenii care nici măcar nu-şi permit să cumpere mai mult de una-două cărţi la târg au…ghinion…Primul preşedinte al României se şi alesese cu porecla „Ghin-ion…Iliescu”. Iată că acum avem alt om care ne poartă ghinion, om care a stat destul de cuminte şi aparent liniştit în Sibiu şi, ajuns ca prin miracol la Bucureşti, începe să-şi arate din ce în ce mai mult adevărata faţă. Caracterizată de aroganţă şi cinism.

Nu că acest lucru m-ar mira. Personal, am considerat întotdeauna că, începând de la un anumit nivel al ierarhiei sociale în România, oricine trebuie să aibă aceste trăsături, dublate de un anumit grad de ticăloşie. Pur şi simplu, dacă nu le are – nu este acceptat de clasa politică şi este…îngropat. Nu avem nevoie de oameni care să ne dea lecţii, mai ales de moralitate, inclusiv prin puterea exemplului personal. Este musai ca şi noii veniţi în politică să dispună de acelaşi rezervor de ticăloşie ca şi ceilalţi, ca să nu se simtă mai prejos unii de ceilalţi.

Momentan, nenea Klaus are însă alte griji. Avionul prezidenţial, prima doamnă a naţiunii (ce gest cretin şi neinspirat), iar acum…scriem cărţi. Oare când mai are timp să mai şi citească?

P.S. Aflu că fotografia postată de noul preşedinte PNL, Alina Gorghiu, pe Facebook a fost prelucrată, astfel încât să nu apară şi Crin Antonescu. Trist pentru acest partid „istoric”, dar începe să se apropie de o cu totul altă istorie, cea a PCR.

Reclame

Posted 23 mai 2015 by cosulcufragi in Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Cartea de la ora 5

Momentul de răsfăț literar al zilei

cosulcufragi

literatură, frumos, opinii, visări

%d blogeri au apreciat asta: